Hoppa till sidans innehåll

Invigning konstsnöspår Skövde

18 DEC 2018 12:35
28 december invigs de nya konstsnöspåren på Billingen Skövde
  • Uppdaterad: 18 DEC 2018 12:35

Efter ett år av intensivt arbete har det blivit dags att inviga de nya konstsnöspåren på Billingen Skövde. Resultatet är sex olika slingor där skidåkarna får möjlighet till ca 10 km belyst konstsnöspår. Den 28 december invigs anläggningen med en familjefest i marschallernas sken tillsammans med Västgötapremiären i form av Konstsnöracet.

 

Sedan i januari har arbetet med de nya konstsnöspåren på Billingen pågått. Spåren har breddats, nya spår har anlagts och en helt ny snökanonanläggning har satts på plats. Det innebär att ett av Sveriges längsta konstsnöspår nu tas i drift. Första delen av de nya spåren är nu snölagda och om bara vädret tillåter produceras mer snö kontinuerligt.

 

Den 28 december är det alltså dags att inviga den nya anläggningen. Det kommer att ske i form av en familjefest där fritidsområdet lyses upp av marschaller. Det blir gratis skidåkning, gratis skridskoåkning, tipspromenad och gratis blåbärssoppa och bulle. Både skidor och skridskor finns att hyra/låna. Restaurang Hållbar tänder grillarna på området och det finns möjlighet att prova på skidskytte. På kvällen arrangerar Billingens skidallians Västgötapremiären i form av Konstsnöracet. Själva invigningen sker i samband med att första klassen i tävlingen startar. Invigningen arrangeras av Skövde kommun och Next Skövde i samarbete med Billingens skidallians.

 

Mer information om invigningen: https://www.vastsverige.com/skovde/evenemang/invigning-konstsnosparen/

Mer information om Konstsnöracet: http://billingensskidallians.se/konstsnoracet/

 

 

Med Vänliga Hälsningar

Charlotte Backman

Marknadschef

0500-44 66 50

Skribent: Niclas Wiik
Epost: This is a mailto link

Aktivitetskalender

Boka Emit

Ställning Västgötacupen 2019-2020

 

Lilla världscupen Alpint 2019-2020

Blå sidopuff SSF TA
Blå sidopuff Skidor vill
idrottslyftet_316x103
FIS_316x103