Västergötlands Skidförbund

Västgötaframgångar på rullskid SM

RULLSKIDOR: Rullskids-SM i klassisk stil med masstart som arrangerades av Lidköpings VSK blev en succé både som arrangemang och för Västergötlands åkare.

I H21 vann Markus Jönsson, Tranemo IF den tuffa spurten mot Tobias Westman, IK Stern. Något som sannolikt aldrig hänt förut. I mål skiljde det bara någon dm. Trea kom Samuel Norlén, IK Stern och även Dan Moberg från IFK Skövde var med tätklungan i mål på femte plats.

Hängde med täten nästan ända in till mål gjorde även den totalt tredje bäste åkare från distriktet, Mattias Carlzon med sin seger i H35.
På damsidan segrade Madeleine Bergqvist, IK Stern före Ann-Sofia Jobs, IF Ski Team Skåne.

H21 till H45 körde tre varv på den 16 km långa relativt flacka men mycket fina banan.
D/H 16 körde ett varv medan de äldre Herrklasserna, D21 och Herrjuniorerna startade 10 minuter efter H21-45 och körde 2 varv.

I juniorklassen imponerade vinnaren Andreas Svensson och tvåan Ludwig Tärning stort. De körde ifrån konkurrenterna med stor marginal på andra varvet och hade så bra tider att de troligen skulle ha hängt med H21 fram till spurten om de startat samtidigt.

I H/D16 dominerade Falköpings SK kraftigt med dubbelseger för Albin och Hugo Tärning samt med guld till Frida Bjerke.

Övriga segrare från distriktet var hemmaåkaren Kent Tigerberg i H60, Mikael Svensson IFK Skövde i H45 och Magnus Aasa OK Kullingshof i H50.

Resultat och mer information finns på LVSK:s hemsida Länk till annan webbplats..